IJslandse rap laat Groningse bodem beven

esns

De 16 dames van Reykjavíkurdætur hebben heel wat in huis. Hun teksten van de IJslandse rap laat Groningse bodem beven. Zowel op Eurosonic Air, als ook tijdens het interview bij OOG op ESNS 2017.

Reykjavíkurdætur (de dochters van Reykjavík) is een zestienkoppige, vrouwelijke rapgroep uit Reykjavík. De gewaagde lyrics in hun raps weten de gemoederen nogal eens wat op te schudden, met onderwerpen als seksueel geweld, politiek, seksuele vrijheid en de ‘first world hype’. Niet zo geschikt om op de 50-jarige bruiloft van je ouders te draaien, zeg maar.

Sinds de release van hun eerste single in 2013 kregen ze wereldwijd erkenning voor hun gewaagde lyrics en dynamische podiumshow. De groep treedt op in solo’s, duo’s, trio’s en soms in zestiental.

Dit zorgt voor een ongekende show, zoals ze die ook gaan brengen op het gratis toegankelijke Eurosonic Air op de Grote Markt op vrijdag 13 januari. Ze komen eerst langs bij ons in de studio. Luister mee via 106.6FM, kabel 105.5FM, of via de OOG op Eurosonic app die gratis te downloaden is in de Android en iPhone appstore.

Hier kun je de laatste video van deze dames checken: