Goede voornemens beginnen klein

Na de vele kerstborrels en olliebollen beginnen vele mensen clichématig aan hun goede voornemens. Het besluit voor velen om, direct, te stoppen met roken, minder te drinken en fanatiek te gaan sporten is veelal toch te veel van het goede.

‘New year, new me’, de kreet die op vele social media accounts te vinden is. Vele Stadjers hebben zich ook dit jaar ingeschreven in de vele sportscholen die de stad te bieden heeft. Voor de administratieve dienst van menig sportschool is januari dan ook de drukste maand. Helaas zijn veel van die goede voornemens na een dag of 20 compleet verdwenen.

”Mensen willen eenmaal te veel” aldus Kelly Schat, eigenaar van sportschool MIBOSO. Hij raadt aan om planmatig en kleinschalig te beginnen. Menig goed voornemen strandt, omdat er opeens zoveel wordt veranderd in een mensenleven. Na veel dagen zakt bij menigeen toch de moed in de schoenen en vervallen ze in oude patronen.

Het advies is om klein te beginnen. Indien er meerdere jaren niet meer gesport is, zou 1 keer per week sporten in het begin voldoende moeten zijn. Hetzelfde geldt voor stoppen met roken, iemand zou eerst moeten halveren. Als laatste wordt aangeraden om eerder te beginnen met deze positieve veranderingen. Begin bijvoorbeeld al in november met lichte bewegingsoefeningen. Op die manier kan iemand in januari echt aan zijn goede voornemens beginnen en doorzetten. Dan is een Baywatchlichaam in de zomer oprecht mogelijk.

Deel dit artikel: