Genomineerden Beste Groninger Film 2016 bekend

nieuws

De genomineerden voor de Beste Groninger Film 2016 zijn bekend gemaakt. 

Genomineerd voor de beste non-fictiefilm zijn: ‘Wat wil je nou?’, van Hans Geluk & Joshua Maldonado, ‘Bezness as Usual’, van Alex Pitstra en ‘Vier Seizoenen. De Meester Croneschool’, van Ester Kroezenga. ‘Town Of Saints – Modern Life’, door Harmen Ridderbos & Bert Alberts, ‘Cazz Major – Millie Ofzo’, door ShotByBounce en ‘Headhunterz & Skytech – Kundalini’, door Anton van der Linden zijn genomineerd voor de beste videoclip. In de race voor beste fictiefilm zijn ‘In Kropsdam is iedereen gelukkig’, van Joren Molter, ‘Nacht van de Fanfare’, van Anna van Keimpema en ‘Wat gebeurt er als je springt?’, van Tim Zweistra. De kanshebbers op de titel beste opdrachtfilm zijn ‘Het vergeten graf van Anloo’, door Arno Cupédo, ‘Southern Cross Schools – Hoedspruit, SA’, door Hilco Jansma en ‘Enzyme Engineering’, door Jesper Buijvoets.

De uiteindelijke prijswinnaars worden op 2 februari, tijdens het IFFR in Groningen, bekend gemaakt. Als onderdeel van de prijs die de genomineerden winnen, wordt deze selectie op OOG TV vertoond. De uitzendingen vinden plaats in drie verschillende blokken op 8, 15 en 22 januari vanaf 12.00 uur.