Donar ruim langs Amsterdam

Donar had zaterdagavond, 3 dagen na de laatste wedstrijd in de FIBA Europe Cup, geen moeite met BC Apollo uit Amterdam in de reguliere competitie. Het werd 82-52.

Amsterdam probeerde het vanaf de start Donar moeilijk te maken door een strakke verdediging, maar dat pakte verkeerd uit. Donar scoorde gemakkelijk en Amsterdam wist pas halverwege het eerste kwart voor het eerst te scoren. Het kwart eindigde bij 24-6. In het tweede kwart waren er wat irritaties tussen spelers, en Donar verloor dat kwart. Dat kwam mede door de met scherp schietende oud-Donarspeler Aron Royé, die in de eerste helft 16 van de 30 punten scoorde voor Apollo. Toch was de voorsprong voor Donar bij rust nog groot genoeg: 41-30. Na rust hadden de Groninger basketballers de verdediging weer op orde, en via 62-41 aan het eind van het derde kwart werd het verschil uiteindelijk toch 30 punten.

Topscorers bij Donar waren Chase Fieler met 13 punten (+ 12 rebounds) en Sean Cunningham, Jason Dourisseau en Arvin Slagter met ieder 11 punten.

Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League met 32 punten uit 17 wedstrijden.