“Berichtgeving oud en nieuw de Hoogte overdreven”

nieuws
Foto: Nadine Bathoorn

Volgens enkele bewoners van de wijk de Hoogte is de berichtgeving van de media afgelopen zondag en maandag erg overdreven. Volgens wijkbewoner Monique Halsema en enkele buren was de sfeer juist erg goed en heeft de ME het plein niet schoongeveegd zoals gemeld.

“Hoe wij oud en nieuw hebben meegemaakt is heel anders dan de berichtgeving in onder andere het Dagblad van het Noorden en op OOGTV. De sfeer was erg goed en de ME heeft de straat niet schoongeveegd. De ME’ers bleven de hele tijd in hun bus zitten”, zegt de verbolgen Monique.

Ze vervolgt: “We hadden van de politie zelfs toestemming voor het vreugdevuur maar omdat het toch te dicht bij het aangrenzende huis was heeft de brandweer het de eerste keer geblust. De ramen van het huis knapten en dat is natuurlijk niet de bedoeling”. Volgens haar zijn de buren zoals Jan, Melissa en Agnes het met haar eens. “De tweede keer dat de politie samen met de brandweer langskwam was het vuur in orde en mocht het gewoon blijven branden”.