Wethouder: “Verlichting voetbalveld Beijum komt er”

Het voetbalveld aan de Nijensteinheerd in de wijk Beijum krijgt toch verlichting. Dat heeft wethouder Mattias Gijsbertsen maandagavond bekendgemaakt.

Maandagochtend leek het daar nog niet op. De wethouder had namelijk aan de groep laten weten dat hij zijn vraagtekens zette bij de actie. “Vorige maand hebben we driehonderd handtekeningen opgehaald”, vertelt Bart Maandag van ROOD, de jongerenafdeling van de SP. “We hebben deze ludiek op een tiental ballen laten zetten maar daar heeft de wethouder problemen mee. Hij denkt waarschijnlijk dat we de handtekeningen in de binnenstad verzameld hebben.”

De voetballers, die samen strijden met ROOD, lieten maandagochtend al weten niet op te geven. “We gaan nu opnieuw langs de deuren om de handtekeningen op te halen, maar nu met daarbij ook de namen, adressen en het burgerservicenummer.”

De verlichting op het veldje is een grote wens van een twintigtal voetballers in Beijum. “We voetballen hier elke dag”, zegt Dillon Hummel. “In de wintermaanden gaat dat echter heel moeilijk omdat het dan al vroeg donker is. Met verlichting zouden we ook in deze periode actief kunnen zijn.”

Update 20.30 uur:
Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) reageert maandagavond door te zeggen dat de verlichting er gaat komen. “Maar voor we zo’n besluit nemen willen we eerst wel het één en ander checken bij de buurtbewoners, want hun belangen doen er ook toe.” Op welke termijn de verlichting wordt aangelegd is nog onbekend.