Wethouder baalt van PVDA en VVD TweedeKamerfracties

Wethouder Ton Schoor baalt van de Tweede Kamerfracties van de PVDA en VVD. Die verwierpen gisteren moties waarin de staatssecretaris werd opgedragen de gemeentes door te betalen voor hun Bed Bad Brood-opvang en opvang niet te verbieden.

De staatssecretaris stopt de betaling met onmiddellijke ingang. De raadsfracties van D66, SP, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie uit Groningen en acht andere grote steden hadden de Tweede Kamer een brief gestuurd, zij wilden dat de betaling gewoon door gaat .Mensen op straat zetten mag niet, er is niet altijd een oplossing voor mensen die simpelweg niet terug kúnnen, Zij hebben bijvoorbeeld geen papieren of omdat het land van herkomst werkt niet mee. Volgens de rechter is bed bad en brood de minimale voorziening die iedereen moet krijgen.

De gemeente Groningen kreeg per jaar 2 miljoen euro voor de BBBopvang, en heeft nu twee opties doorgaan of stoppen. Dijkhoff heeft toegezegd na de Kerstdagen weer te willen praten met de 9 gemeentes die een bed bad en brood opvang hebben.