Vragen 100% Groningen over Ringweg

nieuws
Marjet Woldhuis, Stadspartij

Raadslid Marjet Woldhuis van 100% Groningen heeft het stadsbestuur vragen gesteld over de werkzaamheden rond de Aanpak Ring Zuid en de verkeerschaos in Helpman.

De bewoners van Helpman klagen in een brief over gevaarlijke situaties voor auto’s en fietsen. Ondanks toezeggingen van de gemeente verandert er tot op heden niets. Vanwege de aanleg van de Helperzoomtunnel heeft de gemeente afgelopen voorjaar een aantal verkeersmaatregelen genomen die volgens het wijkcomité en veel bewoners compleet verkeerd uitpakken. Bewoners en weggebruikers voelen zich onveilig en dat in een wijk waarin veel scholen staan. De gemeente heeft toegezegd handhavend op te treden, maar daar komt volgens het wijkcomité niets van terecht.

Woldhuis: ‘Het college heeft steeds gezegd dat ze met de aanpak van de ringweg de daaruit voortkomende problemen voortvarend zou aanpakken. Daar lijkt hier geen sprake van te zijn. Daarom zitten we er bovenop, want we willen voorkomen dat dit de gewoonte gaat worden. Er staan naast de ringweg nog veel grote projecten op stapel zoals het station, de Diepenring en de binnenstad. Dan mag je van het college een goede regiefunctie verwachten.’