Voedselbank krijgt 1,5 ton van Oranjefonds

De voedselbank krijgt 1,5 ton van het Oranjefonds om te kunnen verhuizen naar de Ulgersmaweg. Zij moet noodgedwongen weg uit haar huidige pand aan de Oosterhamrikkade om ruimte te maken voor nieuwbouw. 

Voorzitter van de Voedselbank Ulfert Molenhuis is erg blij met de gift: “Vier weken nadat we aanklopten bij het Oranjefonds werd dit bedrag toegezegd. We zijn er ontzettend blij mee.”

Het geld gebruikt de Voedselbank om te kunnen verhuizen en het nieuwe pand gereed te maken. “Er moet veel gebeuren in het nieuwe pand. Er moet achterstallig onderhoud opgelost worden en het gebouw moet beschikbaar gemaakt worden om voedsel te bewerken en te distribueren.”, aldus Molenhuis.

Naar verwachting vertrekt de voedselbank over een jaar naar de Ulgersmaweg.