Verwarde Assenaar krijgt voorwaardelijke straf

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Een 28-jarige inwoner van Assen is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor diverse vernielingen in Groningen.

De man lag in september in een badjas midden op de rijbaan van de Dierenriemstraat. Toen enkele auto’s voor hem stopten stond hij op en liep over de wagens heen, waardoor die beschadigd raakten. Toen de man in een politiewagen werd gezet vernielde hij een autoruit.

De maand ervoor had hij zich op het hoofdstation verzet tegen zijn aanhouding. Hij zou de piano in de stationshal hebben besmeurd. Hij werd vervolgens tot drie keer toe tevergeefs weggestuurd. De Assenaar is verslaafd aan alcohol. Omdat hij inmiddels hulp heeft gezocht kreeg de man slechts een voorwaardelijke celstraf.

Deel dit artikel:
Adverteren?