Syrisch eten in de Peperstraat

nieuws
Foto: (c) LSfotografie

Het burgerinitiatief Groningen Verwelkomt nodigt vluchtelingen en stadjers uit om met elkaar te eten in het tijdelijk restaurant “De Syriërs zijn terug” aan de Peperstraat 17. In het pand waar vroeger Ben’z zat is deze periode Happietaria Groningen gevestigd. Happietaria leent het pand voor een avond uit.

De koks die op zondagavond 18 december komen koken zijn allemaal Syriërs en zijn zeer ervaren in de rijke Syrische keuken.

“Er zijn honderden Groningers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de vluchtelingen en een paar maanden geleden hebben we contact gelegd met deze mensen. We hebben hen gevraagd om met de vluchtelingen die zij kennen te komen eten op deze reünie”, zegt Zoia Albert, voorzitter van Groningen Verwelkomt en zelf afkomstig uit Pakistan.

“Vluchtelingen krijgen in Nederland veel hulp met praktische zaken maar er komt veel meer bij kijken om hier goed te integreren. Daarom vinden wij het belangrijk om vluchtelingen en inwoners van de stad samen te brengen”, vervolgt Zoia.

Zondag 18 december wordt er twee keer gekookt. De eerste groep mensen kan om 17.00 uur terecht en de tweede groep om 19.30 uur. Reserveren is verplicht en meer info staat op de site van Groningen Verwelkomt.

 

Deel dit artikel: