“Stadjers Hand in Hand”, rijk helpt arm van start

nieuws
Foto: Gemeente Groningen (Facebook)

Sinds enkele weken loopt het project “Stadjers Hand in Hand”van de Groninger Voedselbank. In dit project probeert de Voedselbank rijke en arme gezinnen aan elkaar te koppelen zodat ze elkaar op allerlei gebieden kunnen helpen.

“Groningen is de armste stad van Nederland. Eén op de vijf kinderen leeft hier in armoede. Wat is er nou mooier om rijkere gezinnen samen te laten werken met arme gezinnen om zo hun situatie te verbeteren. En mensen uit de armere gezinnen kunnen misschien helpen met klussen bij de rijkere mensen. Denk bijvoorbeeld aan het helpen met behangen”, zegt Ulfert Molenhuis, voorzitter van de Groninger Voedselbank, vanmorgen op NPO Radio1.

Volgens Molenhuis hebben een aantal rijke gezinnen zich inmiddels aangemeld en moet in 2017 het project echt van de grond komen.