Ruim 75 procent wil verbod op gebruik smartphone tijdens fietsen

nieuws

Ruim driekwart van de Nederlanders wil het gebruik van de smartphone op de fiets verbieden. Dat heeft een onderzoek van Maurice de Hond duidelijk gemaakt.

Het onderzoek is in opdracht Gazelle en Veilig Verkeer Nederland uitgevoerd. Het is ook naar voren gekomen, dat ruim de helft van de ondervraagden het luisteren naar muziek op de fiets wil verbieden.

Bij één op de tien fietsongevallen is een smartphone betrokken. Bij mensen onder de 34 is ligt dit percentage twee keer zo hoog. De directeur van Veilig Verkeer Nederland zegt dat jongeren er vaak geen argwaan in hebben, om tijdens het fietsen van hun smartphone gebruik te maken. ”Ze beseffen zich meestal niet welke gevolgen dit kan hebben”, aldus directeur Felix Cohen

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is een zogenaamde ‘SafeDrivePod’. Dit is een ingebouwde module die op het fietsstuur zit en die het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen onmogelijk maakt. Gazelle onderzoekt op dit moment of er een mogelijkheid is om fietsers te enthousiasmeren voor deze oplossing.

Deel dit artikel: