“Prestatieafspraken bij investeren in Airport Eelde”

Groningen moet, als aandeelhouder van Groningen Airport Eelde, alleen op een financieel verantwoorde manier investeren. Dat vindt de raadsfractie van 100% Groningen.

De afgelopen jaren werden meermalen gouden bergen beloofd aan groeiverwachtingen qua passagiersaantallen. Geen van deze voorspellingen is uitgekomen en nu doemt de volgende gouden berg op. De raad staat op het punt om te kiezen voor het investeringsscenario. Uit diverse onderzoeken blijkt echter dat het scenario alleen rendabel is bij grote stijgingen in de passagiersaantallen.

De fractie ziet het voordeel van investeren voor de regio, maar wil niet zonder meer tien jaar lang jaarlijks blijven betalen. Ze wil een zekerheid inbouwen, door prestatieafspraken te maken met een exploitant. Als die niet kan voldoen aan deze afspraken, dan moet de gemeenteraad de ingebouwde optie hebben om de stekker er uit te trekken.

Deel dit artikel: