Posters voor het kindpakket

Leerlingen van obs De Pedinghe hebben woensdag eigen gemaakte posters over het Kindpakket gepresenteerd.

De posters gaan over de voorzieningen en activiteiten die er zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. De leerlingen hebben de posters zelf bedacht en ontworpen tijdens een workshop. De kinderen werkten samen met twee ontwerpers van ontwerpbureau RocketIndustries.

Na de presentatie worden de posters verspreid op school en in de wijk om andere kinderen en hun ouders te informeren over de regelingen.

In Groningen groeit één op de vijf kinderen op in armoede. Veel ouders en kinderen weten niet wat er allemaal mogelijk is. In het Kindpakket zijn veel voorzieningen en activiteiten die bedoeld zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van de vergoeding voor een laptop, gratis zwemmen met de Stadjerspas en gratis jeugdactiviteiten.