Politie zoekt naar dader twee inbraken

112
Foto: Roel Breet

De politie is op zoek naar de dader van twee inbraken in Stad. De ene aan de Bottemaheerd, de ander aan de Populierenlaan. Bij deze inbraken gaat het om dezelfde man.

De man sloeg als eerste toe in een woning aan de Bottemaheerd. Op 4 november stal hij diverse goederen uit het huis. Dezelfde middag werden deze te koop aangeboden bij een opkoopwinkel in Groningen. Het lukte de verkoper niet om de goederen daar te verkopen, waarna hij ze weggooide in een in de omgeving staande vuilnisbak. Wel zijn er beelden van de verkoper gemaakt.

Drie dagen later, op 7 november, sloeg dezelfde man nogmaals toe. Dit keer bij een studentenflat aan de Populierenlaan. Hij heeft van enkele wasmachines de bijbehorende geldautomaten opengebroken en leeggehaald. De dader van deze diefstal werd weer op camerabeelden vastgelegd. Zo kon de politie concluderen dat het om dezelfde inbreker als die aan de Bottemaheerd gaat. 

De man draagt op de beelden een zwarte baseballcap met een witte rand met witte opdruk/logo. Hij heeft een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en bruine schoenen aan. De politie is op zoek naar bekenden van de man en daarom heeft ze op Facebook de foto’s van de man geplaatst. Die kunnen via deze link bekeken worden.

Deel dit artikel: