Politie reconstueert schietpartij Grote Beerstraat

Op 18 december 2014 werd op klaarlichte dag een man neergeschoten aan de Grote Beerstraat in Stad. Vandaag wordt een reconstructie gemaakt. “Het is een soort zitting, maar dan in de buitenlucht”, aldus een persrechter.

Aan de schietpartij, bijna twee jaar geleden, ging een afspraak om hennep te kopen vooraf. Tijdens de schietpartij werd het slachtoffer twee keer geraakt: één keer in de schouder en één keer in het been. Er werd een verdachte gepakt en veroordeeld tot zeven jaar cel wegens poging tot doodslag., maar hij is in hoger beroep gegaan. De persrechter zegt daarover: “De verdachte zegt dat hij niet heeft geschoten, maar dat iemand van de wederpartij op hem schoot”, de kogel kwam vervolgens niet aan bij de verdachte, maar bij een ander. Ook wordt er discussie gevoerd over de getuigen, of zij het incident wel helemaal hebben kunnen zien.

Dit en meer wordt tijdens de reconstructie behandeld. Onder andere meerdere rechters, de verdachte en getuigen zullen daarbij aanwezig zijn. Het gebied is afgesloten voor toeschouwers. Hoe lang de reconstructie duurt is niet bekend.