Politie doet beroep op moed en verantwoordelijkheidsbesef

112

“Orde en veiligheid kan de politie nooit alleen handhaven. Daarbij hebben wij uw steun nodig. Mensen die de moed en het verantwoordelijkheidsbesef tonen om anderen aan te spreken op ongewenst of ongepast gedrag,” zegt de politie over de aanstaande oud en nieuw viering.

“Ook als u getuige bent van geweld of vernieling is het belangrijk om direct de politie te alarmeren. Een goed signalement helpt om de dader(s) te pakken. Daarnaast lost de politie veel zaken op, maar ontbreekt nog al eens een aangifte. Doe daarom altijd aangifte”.

“Op drukke plaatsen kunnen zakkenrollers actief zijn, pas daarom goed op uw spullen als u op straat oud en nieuw viert. Vergeet ook niet om deuren en ramen goed af te sluiten als u de buren een hand schudt na 00.00 uur”.

Het hoofdbureau in Groningen is op 1 januari overdag geopend voor het publiek. Tijdens de oud en nieuw nacht (22.00 uur – 08.00 uur) zijn de facebookpagina’s en de twitteraccounts van de politiebureaus bij u in de buurt niet altijd bemand. Gebruik deze kanalen daarom niet voor het doen van meldingen.