Overval op coffeeshop Nieuweweg: dader voortvluchtig

Een coffeeshop aan de Nieuweweg in de binnenstad is woensdagavond overvallen. De dader is nog voortvluchtig.

“Een onbekende man kwam gewapend de coffeeshop binnen,” vertelt de politiewoordvoerder. “Bij de overval bedreigde hij het personeel met een vuurwapen. Nadat hij vermoedelijk geld heeft buit gemaakt is hij in onbekende richting gevlucht.” Bij de overval is niemand gewond geraakt.

Volgens de woordvoerder is het onderzoek op dit moment in volle gang. “We doen een sporenonderzoek, en we gaan in gesprek met de medewerkers. Daarnaast zoeken we in de omgeving naar de dader. Hiervoor is er ook een Burgernet-actie uitgezet.”

Signalement
In de Burgernet-actie worden Stadjers gevraagd uit te kijken naar een negroïde man van 45 á 55 jaar die littekens in het gezicht heeft. Hij zou een grijze capuchon dragen, een sjaal en een grijze jas. Daarnaast heeft hij een witte plastic zak bij zich. De politie adviseert om bij aantreffen zelf geen actie te ondernemen, maar direct 112 te bellen.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Robert van der Veen – groningsnieuws.nl
Foto: Robert van der Veen – groningsnieuws.nl