Oliebollen en kniepertjes bakken met bakker Tonny

Het aftellen tot het nieuwe jaar kan alweer bijna beginnen. De drukste periode voor bakker Tonny.

Bakker Tonny is in deze tijd druk bezig de lekkerste oliebollen van de stad te bakken. De traditie van oliebollen eten op oudjaarsdag is heel vroeger ontstaan toen voedsel in de winter nog schaars was. Een oliebol op oudjaarsdag zorgde dat men met een goed gevulde maag het nieuwe jaar in kon.

Maar, bakker Tonny bakt niet alleen oliebollen. Ook met zogenoemde kniepertjes en nieuwjaarsrolletjes weet hij wel raad. “Een kniepertje staat symbool voor het oude jaar. Een rolletje staat voor het nieuwe jaar. In de rol zitten de geheimen die het nieuwe jaar zal brengen.”, aldus bakker Tonny Overdiep.

De kniepertjes en de oliebollen zijn nog tot en met oudjaarsdag te koop bij de bakkerij aan het Damsterdiepplein.