Low Car Diet Groningen: 19% minder autogebruik

nieuws

De medewerkers van DUO zijn de meest duurzaam reizende werknemers van Groningen. Ze kroonden zich tot winnaars van de najaarseditie van het Low Car Diet in Groningen: een wedstrijd waarin bedrijven een maand lang zo duurzaam mogelijk van en naar het werk reisden.

Het Low Car Diet werd voor de tweede keer dit jaar georganiseerd door Groningen Bereikbaar in samenwerking met Urgenda. Als prijs mogen de medewerkers van DUO een halfjaar gebruik maken van een hi-speed e-bike. Met dit type elektrische fiets kunnen snelheden tot 45 km/h worden behaald. Daardoor is de hi-speed e-bike een goed alternatief voor de auto.

De 66 deelnemende werknemers van DUO verdienden deze titel door een maand lang het succesvolst hun reisgedrag aan te passen. Door de auto te laten staan en te kiezen voor alternatieve vormen van vervoer, produceerden zij 48% minder CO2-uitstoot.