Laptops met medische gegevens van UMCG gestolen

De gegevens van ruim 1300 patiënten van het UMCG zijn mogelijk op straat terecht gekomen. De gegevens stonden op verdwenen laptops.

Begin november zijn drie laptops gestolen uit de Beatrix Kinderkliniek. De computers werden onder meer gebruikt voor longfunctiemetingen. Ook stonden er persoonsgegevens van patiënten op. Het UMCG heeft vorige week een brief naar de gedupeerden gestuurd.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis stonden er geen inhoudelijke medische gegevens van patiënten op de laptops. Het UMCG zegt te betreuren wat er gebeurd is. Er is aangifte gedaan bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens.

Na de diefstal is het UMCG beginnen met een beveiligingsupdate van alle computers. Indien er in de toekomst weer een computer ontvreemd wordt, is het onmogelijk om bij de gevoelige gegevens te komen.