Koninklijke onderscheiding voor coördinator Albert Kars

nieuws
Noord Nederlands Orkest speelt voor scholieren, foto Annique Reinink

Burgemeester Peter den Oudsten heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Albert Kars. De uitreiking vond plaats in De Oosterpoort tijdens de receptie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Noord Nederlands Concert Koor (NNCK) en het 25-jarig jubileum van Kars bij het NNCK.

Het NNCK is het eigen koor van het Noord Nederlands Orkest (NNO), dat voor elke uitvoering met het NNO in grotere of kleinere omvang wordt samengesteld uit meer dan honderd geselecteerde amateurvocalisten uit Noord-Nederland.

Vanaf de oprichting van het NNCK in 1991 zingt Albert Kars in het koor en heeft hij zich er met hart, ziel en stem voor ingezet. Mede dankzij de inzet van Kars heeft Noord-Nederland een indrukwekkend koor, dat nationaal en internationaal samen met het NNO heeft opgetreden in Parijs (Sale Pleyel), in Perugia en enkele keren in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Albert Kars is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.