Huurdersbijeenkomst West-Indischekade druk bezocht

nieuws
foto: André Huitenga

Zo’n dertig huurders van de West-Indischekade kwamen dinsdagavond samen om te praten over de renovatieplannen voor hun portiekwoningen. Woningcorporatie Lefier is kortgeleden akkoord gegaan met hun eisen.

De renovatie vindt plaats onder voorwaarde dat 70 procent van de huurders instemt met de renovatieplannen. Lefier heeft aangegeven dat zij eind januari met een concreet renovatievoorstel komt. De plannen bevatten onder meer het plaatsen van centrale verwarming, dubbel glas, mechanische ventilatie en isolatie. Huurders worden benaderd met de vraag of zij met de plannen willen instemmen.

Het plan wordt met open armen onthaald. Er zijn in het verleden meerdere problemen geweest met de portiekwoningen, die uit 1953 stammen. Zo zouden de stookkosten hoog zijn door de slechte isolatie.

De huurders krijgen onder meer bijval van de Woonbond. Die heeft in januari berekend dat in de hoekwoningen een besparing van 117 euro per maand kan worden gerealiseerd op het gasverbruik.