Groen licht voor Healthy Ageing Campus

De Healthy Ageing Campus krijgt definitief toestemming om zich te vestigen aan de noordzijde van het UMCG. De campus is een centrum waar gezond ouder worden centraal staat. 

Onder andere de ACLO zal zich vestigen op de campus. De ACLO ziet de nieuwe locatie als een mogelijkheid om de sportende student iets extra’s te kunnen bieden. De locaties op de Zernike Campus en in het KPN-gebouw op het station blijven wel bestaan.

Ook het Universitair Studentencultuurcentrum USVA verhuist naar de campus. Hoewel cultuur niet direct met cultuur geassocieerd wordt, denkt Delinah Halvorson, hoofd van de USVA, dat cultuur wel degelijk iets te bieden heeft aan de campus. “Alles wat zorgt dat je beter in je vel zit draagt bij aan gezond ouder worden. Dus ook culturele cursussen en ontspanning horen daarbij,”, aldus Halvorson.

De ontwerpfase van de Healthy Ageing Campus start begin 2017.