Gasunie New Energy partner van Warmtenet

nieuws

Gasunie New Energy, WarmteStad, Waterbedrijf Groningen en de gemeente Groningen hebben maandag een overeenkomst getekend voor het project ‘Warmtenet Noordwest’.

Gasunie New Energy en WarmteStad onderzoeken hoe ze een betrouwbaar en efficiënt netwerk kunnen aanleggen, waarmee ruim 10.000 inwoners van de stad van duurzame aardwarmte kunnen worden voorzien. Dit past in de strategie van Gasunie, die de overgang naar een CO2-neutrale energievoorziening wil versnellen.

WarmteStad krijgt op deze manier versterking van een partij met kennis over de ontwikkeling en het beheer van grote netwerken.
Gasunie New Energy stelt dat warmtenetten van groot belang zijn voor het verduurzamen van bestaande woningen. Beide organisaties worden partner voor een transportvennootschap die zorgt voor bouw, onderhoud en beheer van het warmtenet.

Deel dit artikel: