Fracties willen financiering bed bad brood-voorziening

Raadsfracties van D66, SP, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie uit Groningen en acht andere grote steden pleiten in een brief aan de Tweede Kamer voor het doorgaan van de financiering van bed bad en brood -opvang.

De Kamer praat dinsdag over een motie met deze strekking. Staatssecretaris Dijkhoff dreigde de financiering per direct stop te zetten. De fracties willen een humane en effectieve oplossing voor mensen die het land moeten verlaten. Mensen op straat zetten hoort daar niet bij. De Nederlandse bureaucratie biedt lang niet altijd een oplossing voor mensen die simpelweg niet terug kúnnen, omdat zij bijvoorbeeld geen papieren hebben of omdat het land van herkomst niet meewerkt. Daar lopen mensen in de bbb-opvang in vast.

Dijkhoff heeft toegezegd na de Kerstdagen weer te willen praten met de gemeenten, maar de fracties vinden dat niet acceptabel, zeker gezien de winterse omstandigheden. De gemeente Groningen krijgt per jaar 2,5 miljoen euro voor de opvang van deze mensen.

Deel dit artikel:

 1. Stoppen hiermee. Er zijn wel betere bestemmingen voor wat dit kost. De meesten zijn gelukszoekers, profiteren van ons systeem. Er is maar een manier, uitzetten.

   1. Denk dat het geduld van de Europese volken na een paar van dit soort Noord-Afrikaanse getinte incidenten dan heel snel op is.

   2. Waarmee ik bedoel dat elke boot op de Middellandse Zee wordt teruggesleept, en elke illegaal razendsnel en zonder pardon wordt uitgezet.

 2. Zolang er nog partijen als PvdA en D66 gestemd wordt zal dit alleen maar erger worden.
  Zij hebben meer belang bij asielzoekers dan eigen bevolking. Vanmorgen de fractie voorzitter op radio noord gehoord hierover. Wat een warrig verhaal zeg. En dat voor een voorzitter.

 3. Gewoon idioot! Ten eerste hebben gemeenten zich aan de wet te houden en ten tweede geven ze gemeenschaps-belastinggeld uit, waar lang niet iedereen blij mee is. Gewoon een wetsovertreding en burgerlijke ongehoorzaamheid. Stel je voor dat iedere burger zegt: Ik ben het daar niet mee eens en dan gewoon niet betalen. gewoon te gek voor woorden dit arrogante zootje in de gemeente raad van Groningen. Laten ze de bussen maar laten rijden op de Grote Markt. Dat heeft de bevolking liever!

 4. Lastig, dit. Enerzijds wil je deze asielzoekers van straat vanwege het gevaar van criminaliteit en natuurlijk ook van mensonterende situaties. Anderzijds wil je die mensen überhaupt niet hier hebben en dien je ze uit te zetten.

  Maar zolang dat laatste niet goed (genoeg) is geregeld moet je wát. Die mensen ZIJN hier. Die mensen GAAN niet snel weg. Feit.

  Dat de regering dan zegt “nee, gaan we niet doen” is lekker populistisch en veel te kort door de bocht. En het zadelt de gemeenten met dit reële probleem op.

  Hoewel ik niet zou weten waarom bed, bad en brood in de gevangenis niet goed genoeg zou zijn. We hebben een cellenoverschot dus waarom niet? Ze zijn hier illegaal immers en het is maar tijdelijk, tot ze terug kunnen naar eigen land.

 5. Marc, het overgrote deel is economische vluchtelingen. . Dit is jammer omdat de mensen die de hulp echt nodig hebben die niet kunnen krijgen helaas. Het allerbeste is om de mensen in de regio op te vangen en de veroorzakers van de ellende voor de rechtbank in Den Haag te krijgen. Dan is het helemaal niet nodig om de oversteek te wagen naar Europa.

  1. Je hebt duidelijk geen kijk op de problematiek en redeneert uitsluitend vanuit de onderbuik. De overheid veroorzaakt deze problematiek door mensen op straat te zetten met de boodschap ‘rot op’ Dat werkt niet, dan verdwijnen ze in de Illegaliteit. Je moet ze terugbrengen. Sommige landen willen ze niet terug, dat is dus een probleem, omdat ze dat feitelijk stateloos maakt. Nederland moet zich harder opstellen naar dat soort landen. Je kunt ze moeilijk aan een parachute in het betreffende land droppen. Dus terugnemen of we gaan bepaalde verdragen opzeggen of opschorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *