Era Istrefi wint EBBA 2017

esns_video
Era Istrefi wint EBBA 2017

Vandaag is bekend geworden da de Albanese zangeres Era Istrefi de tiende winnaar is van de European Border Breakers Awards (EBBA). De Europese muziek prijs voor opkomende artiesten. Era hoorde het nieuw tijdens een Albanese radio uitzending en reageerde verbaast.

Era Istrefi is dee dochter van Suzana Tahirsylaj-an, een beroemde Albanese zangeres uit de jaren 80 en 90. Era debuteerde in 2013 met haar debuut single Mani Per Money. Een nummer met pop en reggae invloeden, het werd een hit in Albanië en Kosovo.

In 2015 volgde de single Bon Bon, dit werd een internationale virale hit en genereerde meer dan 96 miljoen view. Dit was het teken voor het platenlabel Ultra om haar een contract aan te bieden. In 2016 werd Bon Bon opnieuw uitgebracht, meerdere malen ge-remixt en ook winnaar van een EBBA award.