VV Groningen na strafschoppen onderuit tegen VEV’67

Foto Andor Heij: VVG - VEV'67

Tweedeklasser VV Groningen bereikte vorig seizoen via de noordelijke districtsbeker de KNVB beker. Maar zaterdagmiddag werd VVG thuis in de tweede knock-out ronde uitgeschakeld door eersteklasser VEV’67 uit Leek. Het werd 1-1, maar VEV nam de strafschoppen beter.

VEV’67 was voor de rust de bovenliggende partij, maar na de pauze was dat VVG. De Groningers namen na 68 minuten de leiding. Een mooie vrije trap van Jasper Ludema werd door Danny Harms raak gekopt: 1-0. De eerste uitgespeelde kans van VEV was na 82 minuten raak en invaller Marco Soeten scoorde.

Martijn Oppewaal van VVG stuitte in de strafschoppenreeks op VEV doelman Klaas Kleiker. Het bleek de enige misser, waardoor de ploeg uit Leek door gaat in het bekertoernooi.