Vijver bij de Beren wordt groen speelgebied

nieuws
Foto: Jurjen de Jager

De leegstaande vijver bij de Beren wordt volgend jaar omgetoverd tot een combinatie van groen gebied en een speelplek voor kinderen.

De vijver heeft enige tijd als dusdanig gefungeerd maar kampte regelmatig met problemen. De vijver was onderdeel waterloopsysteem, maar het water stroomde te traag, waardoor het soms stonk. In 2013 was de stank van het groene water zo erg dat bewoners bij de gemeente aan de bel trokken. Sindsdien staat de vijver leeg.

De gemeente en een groep bewoners gaan de nieuwe plannen voor de vijver nader uitwerken. Die worden begin volgend jaar gepresenteerd.

 

Deel dit artikel:

  1. Het is blijkbaar erg moeilijk om te bedenken dat water in beweging moet blijven ,oplossing had simpel gekund met een pomp en filter systeem.Volgend jaar dus mooi om een bloembak heen zitten dat is heel wat anders dan de oorspronkelijke ‘artist impression ‘ van de vijver.

  2. Het zoveelste voorbeeld van wat de (dames en) heren van ROEZ bedacht hebben achter hun vetbetaalde tekentafels – en dat dan in de praktijk niet werkt…. of best zou kunnen gaan werken met, inderdaad, een paar pompjes en wat filters….
    Maar het zijn Architecten en Stedebouwers, vaak lid van de PvdAannemers, dus geen technici…
    De burger betaalt wel.
    Maar in maart zijn er verkiezingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *