Toch renovatie flats West-Indischekade

De flats aan de West-Indischekade worden, als 70% van de bewoners dat wil, toch gerenoveerd. Woningbouwvereniging Lefier heeft de huurders aangegeven open te staan voor renovatie. Hierbij zouden CV, dubbel glas, ventilatie en isolatie worden geplaatst.

De strijd voor verbetering van de huurwoningen aan de West-Indischekade duurt al sinds de zomer van 2013. De flats van woningcorporatie Lefier zouden gesloopt worden, later bleek dat Lefier de woningen nog 15 jaar wilde laten staan. Huurders wilden een grondige renovatie. Hun belangrijkste eisen: centrale verwarming en betere isolatie. De huurders maakten, in 2014 samen met de SP een zwartboek met klachten over vocht, tocht, schimmel en kou. Ze nodigden de wethouder Volkshuisvesting uit om een kijkje te komen nemen.

Later ontstond er een flinke raadsmeerderheid voor renovatie en onlangs benaderde Lefier de bewoners.