Sterk spelend Be Quick 1887 verslaat koploper De Dijk

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - De Dijk. Twan Nieboer van Be Quick stuit op De Dijk doelman Jeroen Verhoeven.

Be Quick 1887 had zondagmiddag een aardige surprise in het eigen huis door De Dijk, de koploper in de derde divisie op zondag, met 2-1 te verslaan. Be Quick klom daardoor naar de vierde plek.

Be Quick speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen en kreeg voor rust drie aardige kansen. Toch kwamen de Amsterdammers via derde divisie topscorer Dennis Kaars op voorsprong. “We geven weinig tot niks weg”, baalde aanvoerder Robert Talens. “Dan is het zuur dat je er toch één tegen krijgt vlak voor de rust. Dat was een mentale tik”.

Na de pauze gingen de Groningers een stuk aanvallender spelen en invaller Rick Wiersma maakte er 1-1 van. Nadat Ahmed Al Mahdi een grote kans liet liggen kopte Robert Talens Be Quick op 2-1. Be Quick verzuimde het definitief af te maken en het werd daardoor zeer spannend. Kevin Huijsman kopte in de laatste minuut namens De Dijk nog op de lat.

“Dit was een heerlijke pot, echt fantastisch”, zei Be Quick trainer Mischa Visser na afloop. “We hebben drie heerlijke trainingen gehad deze week met veel beleving en we hadden een duidelijk plan en dat kwam er goed uit”.