Sledemennerstraat tegen studentenpand

wijken

Bewoners van de Sledemennerstraat willen overleg met de gemeente over een zeven jaar oude bouwvergunning voor die straat.

Een straatcomité wil meer weten over hoe ze moet handelen om een streep door de bouwvergunning te krijgen. De bewoners zijn van mening dat, gezien de veranderde visie op de binnenstad, de bestaande bouwvergunning niet langer redelijk is.

De gemeente vindt dat de Schildersbuurt een gemêleerde buurt moet blijven. Het toestaan van een bouwvergunning voor een grootschalig studentenpand zou ernstige schade toebrengen aan de leefkwaliteit van de straat, aldus de bewoners van de Sledemennerstraat.

Deel dit artikel:

  1. Dat wordt geen studentpand. Er komen tweekamerappartementen in. Er zit zelfs een garage onder voor auto’s. Dat doe je niet in een studentenpand.

  2. Weer een leuk straatje naar de Klote. Wat is die Van der Schaaf toch een ongekende viespeuk. Hoeveel zou die van zijn bouwvriendjes toegeschoven krijgen.

    DrainthePvdA!

  3. De Sledemennerstraat is een leuke straat die een leuke invulling verdient, dit is er eentje. Als de buren bepalen wat jij wel en niet mag, is er iets goed mis. Zo gedragen sommige klagers in deze straat zich in elk geval. Gelukkig bepaalt de Raad wat je mag bouwen. Als er een geldige vergunning is, moet je daarover jaren later niet gaan zeuren. Wat er hier eerst aan bebouwing stond was nu ook niet echt een aanwinst voor deze straat. Dat kon iedereen zien en snappen. Alsof die maffe bloembakken, fietskarren en andere hinderlijk straatvuilnis op de openbare weg alhier een aanwinst zijn. Dit is geen privé-straat, maar een onderdeel van het binnenstedelijke netwerk waar alle stadjers en bezoekers gebruik van mogen en kunnen maken. Als je deze ontwikkeling niet wilt, koop je het toch gewoon van de eigenaar en plant je er leuke struiken? Niet te hoog hoor, want dan gaan de buren klagen :-)

  4. Van alle ‘nieuwbouw’ in deze straat, vind ik dit persoonlijk wel het mooiste ontwerp. Het is wel veel hoger dan wat er stond, maar het misstaat niet in combinatie met de bestaande bebouwing van dezelfde hoogte. Wat er stond verdiende ook geen prijzen meer. Het gebied zit in de lift en daarom past dit er juist wel mijns inziens. Ik vind het een meer authentieke binnenstedelijke uitstraling hebben dan wat er nu staat en stond, want de kavel is al leeg. Bovendien, als de vergunningen rond zijn, waarom niet? Het wordt geen studentenkot, maar nette appartementen. Het gebouw rechts ernaast had nooit gebouwd mogen worden. Zelfs voor die tijd was het gelijk al foeilelijk. https://goo.gl/maps/LFEsvywKqt82

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *