Samen de armoede bestrijden

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Maar liefst 1 op de 5 kinderen in Groningen groeit op in armoede. Dat vindt de voedselbank in de Stad onacceptabel. Daarom startte zij het project ‘Stadjes Hand in Hand’ om cliënten van de voedselbank en stadjers samen te brengen en de strijd tegen de armoede aan te gaan.

 

Het project start met tien koppels van gezinnen. Stabiele gezinnen zouden armere gezinnen kunnen helpen. Maar de minima helpen op hun beurt ook de stabielere gezinnen.

Het is de bedoeling dat het stabielere gezin helpt met bijvoorbeeld de financiële administratie. Ook kan het gezin helpen de regelingen te vinden die er voor minima zijn, zoals een bijdrage in de kosten voor een lidmaatschap van een sportvereniging.

Ook kunnen ze elkaar inspireren om leuke dingen te ondernemen, zoals wekelijks samen koken, lezen of fietsen. Het doel is om cliënten te helpen de zin van het leven weer te zien en hen te ondersteunen bij het vinden van vrijwilligerswerk of andere dingen die ze graag willen ondernemen.