Samen de armoede bestrijden

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Maar liefst 1 op de 5 kinderen in Groningen groeit op in armoede. Dat vindt de voedselbank in de Stad onacceptabel. Daarom startte zij het project ‘Stadjes Hand in Hand’ om cliënten van de voedselbank en stadjers samen te brengen en de strijd tegen de armoede aan te gaan.

 

Het project start met tien koppels van gezinnen. Stabiele gezinnen zouden armere gezinnen kunnen helpen. Maar de minima helpen op hun beurt ook de stabielere gezinnen.

Het is de bedoeling dat het stabielere gezin helpt met bijvoorbeeld de financiële administratie. Ook kan het gezin helpen de regelingen te vinden die er voor minima zijn, zoals een bijdrage in de kosten voor een lidmaatschap van een sportvereniging.

Ook kunnen ze elkaar inspireren om leuke dingen te ondernemen, zoals wekelijks samen koken, lezen of fietsen. Het doel is om cliënten te helpen de zin van het leven weer te zien en hen te ondersteunen bij het vinden van vrijwilligerswerk of andere dingen die ze graag willen ondernemen.

 

Deel dit artikel:

 1. waarom niet dat probleem oplossen! de uitkeringen omhoog afschaffen van de eigenbijdrage ziekenkosten, rente op leningen weer in voeren, en werken beter betalen. dan is al de hulp niet nodig. openbaardere verkeer gratis maken en gezond eten betaalbaar houden, niet dat de winkels zo veel er op verdienen

 2. Groningen met de laagste inkomens van Nederland.

  Groningen met de meeste armoede van Nederland.

  Groningen met de minste werkgelegenheid van Nederland.

  Groningen met de meeste zelfmoorden van Nederland als gevolg.

  Enne .. een voedselbank dat zich inzet voor vrijwilillgerswerk als kruiwagen van de (lokale) politiek.

  Dom! Dom! Dom!

  Groningen moet recht worden gedaan. Dat moet de inzet zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *