Prorail wil toch noodweg bij Voslaan Winsum

nieuws
Foto Gert den Toom

Spoorwegbeheerder ProRail wil toch een noodweg aanleggen bij de Voslaan in Winsum. Dat melden diverse media.

Directeur Pier Eringa van ProRail heeft dit dinsdag aangegeven in een gesprek met boer Willem Stavenga. Eringa bood ook zijn excuses aan voor eerdere opmerkingen, waardoor het leek dat Stavenga schuldig was van de trage onderhandelingen over grondaankoop.

Die aankoop is nodig voor de aanleg van een noodweg langs het spoor, naar een bewaakte spoorwegovergang. Daar reed eerder deze maand een trein een tankwagen aan. Twee jaar geleden viel daar tot tweemaal toe een dode. Door onduidelijkheid van ProRail over koop of huur van de grond heeft de procedure onnodig lang geduurd, erkent Eringa.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *