Poparchief bestaat 10 jaar

Ter ere van het 10 jarig bestaan van het Groningse Poparchief is het boek ‘We Want More’ gepubliceerd. Daarnaast zijn de grootste hoogtepunten ook te zien in gelijknamige tentoonstelling.

De boekpresentatie werd gevierd met een feest op vrijdagavond 25 november.Coen Peppelenbos voelde auteur Peter van der Heide aan de tand over het boek. De avond werd afgesloten met een optreden van ska-band Knight Susan.

In 2006 werd het Poparchief Groningen opgericht, een initiatief van GAVA en RHC Groninger Archieven. Het is zowel een fysiek archief als een website over de popcultuur in de provincie Groningen. Het archief is in 10 jaar uitgegroeid tot een collectie met informatie van bijna 7000 popmusici die actief waren in ongeveer 2700 bands.

Vanaf maandag 28 november t/m vrijdag 20 januari 2017 is de tentoonstelling ter gelegenheid van ’10 jaar Poparchief’ op werkdagen te bekijken in de hal van de Groninger Archieven. Cascadeplein 4.