Poolonderzoeker luidt noodklok

De Groningse poolonderzoeker Maarten Loonen maakt zich grote zorgen over de effecten van de klimaatverandering.
Loonen deed deze zomer 2 maanden onderzoek op het Noorse Spitsbergen. De temperatuur op het Noorse eiland lag 10 graden hoger dan normaal en er viel erg veel regen. Hierdoor ontdooit de bodem die daar al sinds mensenheugenis bevroren is. Dit veroorzaakt grote aardverschuivingen en er moesten 256 Noren worden geevacueerd.

Loonen:”Je ziet dat het er veel warmer was dan normaal. Al het hele jaar. De laatste zestien maanden zijn stuk voor stuk recordwarm geweest. Daar bedoel ik mee dat in die periode iedere maand weer warmer was dan de warmste maand ooit gemeten. Het gaat gewoon keihard door”.

Volgens Loonen komen de problemen van Spitsbergen uiteindelijk ook bij ons. De energietransitie gaat veel te langzaam en het ontbreek vooral bij politici aan een langetermijnvisie. Mensen moeten zich bewust worden van het probleem en iedereen kan een bijdrage leveren.

Deel dit artikel:

 1. Nu Trump vol inzet op het zoveel mogelijk CO2 in de lucht te jagen(dat vind ik crimineel, een misdaad tegen de mensheid, moedwillig het klimaat verstoren met potentieel een miljard of meer slachtoffers), kunnen we ons beter gaan voorbereiden op een radicaal ander klimaat. Hoe een dreinende egoïstische kleuter president kan worden van het machtigste land op aarde is me een raadsel.

 2. Inderdaad onbegrijpelijk dat zo’n idioot de verkiezingen kan winnen.
  Hij neemt al heel wat terug van eerdere uitspraken, wellicht ook vwb de oorzaken voor de opwarming van de aarde.

 3. Wel eens van HAARP gehoord??
  We leven in magnetron. Icm wifi straling warmt de aarde op!

  Klimaatverandering ís een hoax!

  Die onderzoek want op tv hoor je er niks over..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *