Peuterschool doneert aan Voedselbank: “Het is een dag met een lach en een traan”

Een lange optocht van kinderen, leerkrachten, ouders en vooral veel speelgoed bewoog zich dinsdagochtend door de Brugstraat. “We gaan ons speelgoed doneren aan de Voedselbank.”

De stoet was rond 09.30 uur op pad gegaan vanaf peuterschool Berend Botje in de H.W. Mesdagstraat in de richting van een supermarkt in de Brugstraat. “Per 1 januari moeten we onze deuren sluiten”, vertelt Femke van Kempen. “De laatste tijd hebben we steeds minder aanmeldingen, waardoor er te weinig kinderen zijn om de peuterschool rendabel te houden. Vandaag brengen we ons speelgoed naar de inzamelplek voor de Voedselbank, zodat zij het weg kunnen geven aan kinderen die het heel goed kunnen gebruiken.”

Ondanks dat het afscheid nemen is van materialen is het niet alleen tragiek. “Het is waar dat jonge mensen op deze plek tientallen jaren onderwijs hebben kunnen genieten. Daar komt nu een einde aan. Maar gelukkig hebben we ook een doorstart kunnen maken. Vanaf 1 januari werken we samen met de BSO Schilderswijk. We verliezen onze locatie, maar op de nieuwe plek kan al het personeel aan de slag, en kunnen ook de kinderen een plekje krijgen.” En over de actie van vandaag? “Ja, super. Het is heel fijn om mensen blij te kunnen maken die het goed kunnen gebruiken.”