Groningse inzending wint COC Songfestival 2016

nieuws

Het duo Het Verdriet van Drenthe heeft zaterdagavond het Nationale COC Songfestival gewonnen. Dat deden ze met het zelfgeschreven nummer “Bliep-Bliep”.

Het duo was ingestuurd door het COC Groningen-Drenthe en bestaat uit de in Groningen wonende Albert Meijer en Utrechter Tim Meijerink. Het nummer “Bliep-Bliep” gaat over een supermarktliefde en de titel refereert naar het geluid dat een kassa maakt.

De jury bestond uit Wouter Hamel, Linda Wagenmakers, Esther Hart en burgemeester Jan van Zanen. Jurylid Wouter Hamel nam van de gelegenheid gebruik om erop te wijzen dat een nummer niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Het goede gitaarspel en zang, de leuke tekst en een goede interactie met het publiek waren doorslaggevend geweest bij het bepalen van de winnaar, aldus Hamel.

Het COC Groningen-Drenthe is volgend jaar de gastheer van het COC Songfestival, dat in Groningen zal worden gehouden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *