DJ OOG Radio naar NPO 3FM

Het is een droom die uitkomt voor de twintigjarige Joost Schulte uit de stad. Hij gaat namelijk vanaf 20 november een radioprogramma presenteren op jongerenzender 3FM.

“Ik had het helemaal niet verwacht”, vertelt de enthousiaste Joost. “Ik ben indertijd begonnen met het maken van radio op mijn zolderkamer. Op een gegeven moment heb ik demo’s verstuurd naar verschillende stations. Ondanks dat ik ook heel wat afwijzingen heb binnengekregen, ben ik onder andere aan de slag gegaan bij OOG Radio en bij Traffic Radio. Stations waar ik ontzettend veel geleerd heb, door er heel veel vlieguren te maken.”

Ook 3FM kreeg een demo. “Ze zagen wel iets in me, en ik werd geplaatst in het uitzendschema van KX Radio. (Het piratenstation van 3FM waar alles mag en kan, red.). Onlangs kreeg ik te horen dat ik verhuis naar 3FM. In de nacht van zondag op maandag mag ik tussen twee en vier uur radio gaan maken. Ontzettend cool!”

Schulte hoopt dat het nachtprogramma een opmaat is naar meer. “Ik hoop ooit eens een programma te mogen maken op een belangrijk tijdstip, maar ach, laat me eerst maar eens de nacht doen. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.”