Actie voor verlichting bij voetbalveld Nijensteinheerd

ROOD, jong in de SP, heeft maandagavond samen met jongeren uit Beijum handtekeningen aan wethouder Mattias Gijsbertsen overhandigd. Ze strijden voor betere verlichting op een voetbalveld in de buurt.

Tijdens de actie voetbalden de jongeren op de Grote Markt. Dit deden zij bij gebrek aan verlichting op hun eigen veld in de wijk. Initiatiefnemer en buurtbewoner Dillon Hummel: “Veel jongeren voetballen dagelijks op het veldje. Dit is ’s winters na vijf uur praktisch onmogelijk. Dat is natuurlijk zonde, want veel jongeren moeten overdag naar school! Als er verlichting wordt geplaatst zal er ook op donkere dagen veel meer worden gesport in Beijum door de jeugd. Het voetbalveld is voor veel jongeren in de wijk echt belangrijk, ook in de winter.”

Naast de verlichting wensen de actievoerders ook een extra hek en een vuilnisbak. Volgens de jongeren zorgt het hek voor meer veiligheid omdat de bal niet meer de rotonde op rolt en gaat de vuilnisbak zwerfvuil tegen. De voetballers uit Beijum hebben samen met de SP-jongeren al meer dan 300 buurtbewoners als steunbetuiging een handtekening op een voetbal laten zetten.

Succes
De actie lijkt succes te hebben. Dillon Hummel: “De wethouder heeft toegezegd zijn best te gaan doen ons plan te gaan uitvoeren. Dat is goed nieuws!”