Aardwarmte van start voorjaar 2018

Het project aardwarmte, oftewel geothermie,  gaat in het voor jaar van 2018 daadwerkelijk van start.

Diep onder de grond, op zo’n drieduizend meter onder het Zernikecomplex, bevindt zich een warmwaterbron. Dat water heeft een temperatuur van rond de honderd graden. Via warmtewisselaars moet het opgepompte water 12.000 huizen kunnen verwarmen. Tot nu toe zijn er leveringscontracten voor 3600 woningen afgesloten. De gemeenteraad maakte voorbehoud bij de financiering en had vragen over de gevolgen voor de bevingen. Die problemen lijken nu opgelost.

Het project kost ongeveer 50 miljoen euro, dat wordt opgebracht door het waterbedrijf, rijk, gemeente, provincie en investeerders, ze werken samen in Warmtestad BV.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *