24 Uur fietsen voor goed doel op Vismarkt

Op de Vismarkt wordt woensdag een etmaal lang gefietst door de Groninger Studenten Schaatsvereniging Tjas. Met de actie wordt geld opgehaald om onderzoek te kunnen doen naar taaislijmziekte.

“We zijn om 10.00 uur begonnen”, vertelt voorzitter Lisanne Sinnema. “Deelnemers hebben de afgelopen weken geld opgehaald om hier gesponsord te kunnen fietsen. Iedere deelnemer zit een uur lang op de fiets en wordt daarna afgelost door een collega.”

Behalve non-stop fietsen vinden er op de Vismarkt meer acties plaats. “Er is een Koek-en-Zopie-tent waar we drinken verkopen, er is een verloting en woensdagavond is er een band en een pubquiz.” Alle opbrengsten gaan naar de stichting Skate4AIR. “Deze organisatie zamelt geld in om onderzoek te kunnen doen naar Cystic Fibrosis. Zelf zamelt Skate4AIR ook geld in door deel te nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht die straks in februari gehouden wordt op de Weißensee. Al het geld tezamen levert een belangrijke bijdrage om deze nare ziekte beter de baas te kunnen worden.”

De actie op de Vismarkt duurt nog tot en met donderdagochtend 10.00 uur.