Zwak verdedigen nekt Be Quick 1887 tegen Westlandia

In de derde divisie op zondag verloor Be Quick 1887 in het eigen Esserbergstadion met 4-3 van Westlandia uit Naaldwijk. Be Quick zakte daardoor naar de derde plaats. Westlandia is vierde.

Be Quick was verdedigend erg matig, maar Westlandia kon er, ondanks diverse grote kansen, niet van profiteren. Ahmed al Mahdi zette de Groningers op aangeven van Joram Smits zelfs op voorsprong. Remon van Bochoven maakte op slag van rust gelijk: 1-1.

Na rust profiteerde Westlandia wel van de defensieve Groninger wanorde. Ivailo Staal en opnieuw van Bochoven scoorden: 3-1. Via Daan Driever werd het weer spannend: 3-2. In de slotfase besliste Westlandia via Adrian Bajic de wedstrijd: 4-2. Na een vrije trap van Driever kopte Twan Nieboer diep in blessuretijd de 4-3 binnen. De scheidsrechter floot daarna direct af.

Be Quick staat derde, maar dat is volgens Be Quick trainer Mischa Visser nog wat te hoog, omdat er in het begin tegen de mindere tegenstanders is gespeeld: “Westlandia was op voorhand al een ploeg waar we ons niet mee konden meten. We hadden moeite met het hoge tempo en moesten daarom de hele wedstrijd op onze tenen lopen. We hebben dat gecompenseerd met veel overtredingen en we zijn daardoor ook tegen veel kaarten aangelopen”.