Unieke shirts Everton en FC Groningen bij veiling VVG

nieuws
Foto: Carlos Vijfschaft

Bij een online veiling van voetbalclub VVG zijn twee unieke shirts van Everton en FC Groningen te koop. De hoogste bieder kan zo in het bezit komen van een shirt dat gesigneerd is door de complete selectie van de twee voetbalclubs.

Na een grote brand, half september, heeft VVG geen kantine meer. Het gebouw en de inboedel waren wel verzekerd maar dat is niet genoeg om de kantine weer op te bouwen en in te richten. Daarom worden allerlei acties gehouden om geld in te zamelen. De veiling van de shirts is er één van.

Eén van de vrijwillige organisatoren is Wesley Walstra, zelf speler bij het eerste van VVG: “Een vriend van mij is een neef van Ronald Koeman, de trainer van Everton. We vroegen naar een shirt van Everton met de handtekening van Romelu Lukaku, de sterspeler van Everton. Maar toen we het shirt kregen bleek dat de hele selectie een handtekening had gezet. Ook van FC Groningen hebben we zo’n shirt gekregen. Daarnaast ook nog twee keer twee VIP kaarten voor de verloting bij het benefietfeest”.

Wesley Walstra heeft op Facebook een evenement aangemaakt waarop nu al geboden kan worden op de shirts. Deze online veiling loopt tot 5 november. Dat is de avond van het grote benefietfeest op sportpark het Noorden waar volkszanger Jannes zal optreden. Ook zijn er optredens van Koos Jansen, Johan Tel en Alex Wierenga.

Kijk op de Facebook pagina van de veiling om mee te kunnen bieden.