Uitzwaaiteam zwaait zich suf, schudt handen en laat een traan

nieuws
bron foto: persbericht theatergroep Auth&Tiek

Vanaf het moment dat je een trein uitstapt lief begroet worden met een lach en een traan. Reizigers welke zaterdag op station Groningen waren, maakten het mee.

Beeldend theatergroep Auth&Tiek maakt aan alle anonimiteit een einde met Landelijk Zwaaimomenten. Al wachtend en reizend op een willekeurig station stuit je prompt op een groep uitzwaaiers. Vanaf dat punt word je lief gegroet. De theatergroep zwaaien zich suf, schudden handen, lachen vertederend, laten een traan, omhelzen en sporen bezoekers aan om vrolijk terug te zwaaien vanuit de vertrekkende trein. Garantie voor een vele brede glimlachen en een goede reis!

Ingrid Koetzier, regisseur van Auth&Tiek legt uit waarom de theatergroep de Zwaaimomenten organiseert. “Komend vanuit het westen gingen wij jaren geleden wonen in een dorp in Noord Groningen. Een van de eerste dingen die ons opvielen was dat iedereen hier elkaar groet. Jong en oud. Opmerkelijk wat dat doet. Je voelt je thuis, welkom, gezien. Vanuit je eigen wereldje en gedachtes, zo opeens weer wakker en samen. Een krachtig middel. Dat zie je ook bij de mensen op stations. Het is bijna onmogelijk om niet terug te zwaaien. Vaak nog gepaard gaande met een glimlach. Nou daarvoor willen we wel de hele dag in de trein zitten!”