Studentenflat Balistraat moet worden gesloopt

Een studentenflat, in de tuin achter Balistraat nummer 6, moet van de rechter worden gesloopt, binnen vijf maanden en op straffe van een dwangsom.

Het gebouw is gebouwd in 2014. Het is 13 meter hoog en er wonen 16 studenten. Omwonenden spanden, met succes, een zaak aan tegen eigenaar Veldboom. Niet via de bestuursrechter maar via de burgerlijke rechter. De bewoners ervaren door het enorme gevaarte een beklemd gevoel, hun zicht is totaal verdwenen, hun huis daalt in waarde door sterk verminderde uitzicht en de student/bewoners geven overlast. De rechter heeft deze bezwaren nu erkend, binnen 5 maanden moet het gebouw worden afgebroken.

Pandjesbaas Veldboom had van de gemeente een vergunning. De rechter oordeelt nu dat hij zelf ook een verantwoordelijkheid heeft ten opzichte van de buren. De wethouder ziet in de uitspraak een bevestiging van zijn beleid: “Wij zeggen tegen ontwikkelaars: ga in overleg met de buurt en bereik overeenstemming met ze. Dat is in het geval van de Balistraat duidelijk niet gebeurd, alleen een bouwvergunning is niet voldoende.” Veldboom laat weten dat hij zich gehouden heeft aan het bestemmingsplan en nadenkt over de vraag of hij in beroep gaat.