Snelheid op busbrug ligt veel te hoog

De snelheid op de busbrug bij de Paterswoldseweg ligt veel te hoog. Dat blijkt uit een snelheidsmeting die onlangs is uitgevoerd. De fracties van de ChristenUnie en de SP hebben inmiddels vragen gesteld aan het college.

“De meting is gedurende de periode van een week uitgevoerd”, vertelt bewoonster Audrey Wijnberg die vanuit haar woning op de brug neerkijkt. “Uit de resultaten blijkt dat voornamelijk taxi’s te snel rijden. De maximumsnelheid die gemeten is ligt soms boven de tachtig kilometer per uur, terwijl op de brug slechts dertig kilometer is toegestaan.”

De hoge snelheid zorgt voor geluids- en trillingsoverlast in de woningen aan de Koeriersterweg. Als een bus of taxibusje vanaf de brug op het vaste asfalt komt, dan rijdt men over een drempel. “Hoe hoger de snelheid is, hoe groter de overlast is voor ons.”

De bewoners staan niet alleen in hun problemen. De fracties van de ChristenUnie en de SP hebben inmiddels vragen gesteld aan het college. Want inmiddels heeft men wel een digitaal snelheidsbord geplaatst die de snelheid omlaag moet halen, maar de vraag is of dat genoeg is. “De omwonenden zitten wat ons betreft al veel te lang in het lawaai. Daar moet snel een eind aan komen temeer daar de brug er twee jaar langer ligt.” aldus fractievoorzitter Inge Jongman van de ChristenUnie.

Deel dit artikel: