Oranje Nassau verrast koploper DOVO

Foto Andor Heij: Oranje Nassau - DOVO. Doelpoging Niels Stenekes.

Oranje Nassau klom naar de negende plaats in de hoofdklasse B op zaterdag. Op sportpark Coendersborg werd koploper DOVO uit Veenendaal met 2-1 geklopt. Op de winst viel weinig af te dingen.

Met veel inzet en strijd werd DOVO bestreden en dat leverde ON de meeste kansen op. Na een enorme blunder achterin bij DOVO zette Max Blaauw ON na 32 minuten op voorsprong. Na 43 minuten hielp DOVO opnieuw een handje. Een corner van Niels Stenekes verdween via drie DOVO spelers in het eigen doel van de club uit Veenendaal: 2-0.

Na rust zette DOVO even aan en via een kopbal van Joshua Patrick werd het na 54 minuten 2-1. ON gaf daarna verdedigend vrijwel niets meer weg en kreeg zelf via Stenekes en Ifeayi Gorissen de grootste kansen. De bal wilde er echter niet meer in.

ON trainer Patrick Zwart was trots op zijn elftal: “Als we dit elke week kunnen opbrengen met ook het voetballend vermogen dat we in de ploeg hebben, bewijs je dat je in de hoofdklasse thuis hoort en dat je zeker vier ploegen onder je kan houden. Dit is heel goed voor het moraal”.