Ombouw zuidelijke ringweg begint komende zomer

De ombouw van de zuidelijke ringweg gaat komende zomer van start. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in 2018 en 2019, met de aanpak van het Julianaplein en het verdiepte deel van de ringweg.

Aannemerscombinatie Herepoort kiest voor een werkwijze en planning die de overlast voor het verkeer en de omwonenden zo veel mogelijk beperkt. Zo is niet gekozen voor heien maar voor schroefpalen.

Het project wordt zo uitgevoerd dat het Oude Winschoterdiep open kan blijven voor kleine bootjes. Dat was een wens van veel omwonenden en belangenverenigingen. Verder sneuvelen er 200 bomen minder dan verwacht en worden de geluidsschermen volledig beplant.

Volgende maand worden de woningen aan de zuidzijde van de H.L. Wichersstraat afgebroken. Begin volgend jaar wordt gestart met de aanleg van de Helperzoomtunnel en een op- en afrit voor bussen bij de P+R in Hoogkerk. De nieuwe ringweg moet in het voorjaar van 2021 klaar zijn. Op 10 november is er een inloopbijeenkomst in Martiniplaza.

Deel dit artikel: